چگونه کسب و کارمان را برند کنیم؟ چه زمانی نام و نشانه کسب و کار ما برند تلقی می شود؟ فایده برند شدن کسب و کار چیست و چقدر می تواند روی توسعه و تداوم فروش محصولات و خدمات کسب و کار موثر باشد؟ در این مقاله، می خواهیم کمی با مفهوم برندینگ آشنا شویم و به بررسی مزایای مختلف برند شدن یک کسب و کار بپردازیم.
برند به زبان ساده!
برند، تعریف های متعددی دارد که شما با سرچ کردن مفهوم برند، می توانید تعاریف مختلفی که در واقع شخصیت ها و سازمان های بسیار معروف و موفق برای لغت برند ارائه داده اند را به راحتی مشاهده نمایید.
در کنار تعاریف بسیار فنی و بعضا تخصصی یا بسیار پیش پا افتاده و سطحی برند، یک تعریف بسیار ساده برای برند می تواند این باشد که شما تنها با دیدن لوگو یا نشانه یک کسب و کار یا محصول، یا فقط با شنیدن نام یک محصول یا کسب و کار، به راحتی بتوانید به کیفیت و شخصیت محصولات یا خدمات آن اعتماد کرده و بدون نیاز به بررسی یا جستجو در مورد صحت تعاریف فروشنده ها یا کیفیت محصول مورد نظر، با خیالی راحت در صورت تمایل و توان مالی از فروشگاه یا شرکت یا کسب و کار مورد نظر محصول یا خدمات ارائه شده را خریداری نمایید.
برند شدن مسیری طولانی ولی در نهایت شیرین
دقت داشته باشید، اولا برند شدن هر کسب و کار، بسیار سخت و نیازمند دانش، سرمایه و نیروی انسانی متخصص است.
بنابراین فکر نکنید هر کسب و کاری که در حال حاضر تنها به خاطر نام و لوگوی خود می تواند سهم بزرگی از بازار هدف را برای خود بردارد، به سادگی و یا به صورت تصادفی به این نقطه رسیده است. مطمئنا تلاش مستمری توسط کارشناسان و متخصصان شاغل در برند مورد نظر با برنامه ریزی و اتکا به دانش روز جهت برند سازی، این موفقیت را برای کسب و کار خود به ارمغان آورده اند.
دوم، همیشه حواستان باشد که هر کسب و کار یا محصولی که در حوزه تخصصی خود به برند تبدیل شده است، در مرحله اول یعنی قبل از برند شدن، از کیفیت و کمیت بسیار بالایی در ارائه محصولات یا خدمات برخوردار بوده است که بعد از جلب اعتماد مشتریان و اثرگذاری بر ذهن بازار هدف، توانسته برای چندمین بار مشتریان مورد نظر را برای خرید محصول یا خدمات خود قانع کند.
نکته مهم برای برند سازی موفق
نکته حائز اهمیت در مسیر برند سازی هر محصول یا کسب و کار، شرط لازم الاجرا، کیفیت بالای محصول یا ارائه خدمات کسب و کار می باشد که بدون این مهم، هرگز یک محصول یا شرکت یا کسب و کار در بازار هدف خود برند نخواهد شد.
با برقراری شرط اول، یعنی کیفیت بالای محصولات یا خدمات ارائه شده توسط کسب و کار، که البته در مورد خدمات می تواند فقط به نحوه ارائه ربط نداشته باشد و تازگی و جذابیت خدمات ارائه شده از نظر اول بودن ایده، بسیار اثر گذار باشد، پارامتر های دیگر شامل، طراحی هویت بصری خاص و مفهومی متناسب با خدمات یا اهداف کسب و کار، نحوه طراحی و پیاده سازی استراتژی معرفی و توسعه کسب و کار، بازاریابی و نحوه ارائه خدمات که می توان از فضای مجازی و وب سایت به عنوان بازوهای اصلی استفاده کرد.
همچنین، کمپین های تبلیغاتی هوشمندانه و با برنامه زیری در پروسه و مسیر برند سازی و برندینگ کسب و کارها می توانند نقش به سزایی را ایفا کنند.
در مورد تفاوت برندینگ و برند سازی نیز در مطلبی دیگر انشاا.. توضیحات کامل ارائه خواهد شد که علاقه مندان به این موضوعات با جستجویی ساده می توانند مطالب زیادی را در مورد تفاوت برندینگ و برند سازی بیابند.
پس حتما حتما حتما بدانید شرط اول تبدیل شدن کسب و کار شما به برند در بازار هدف خود، کیفیت بالای محصولات و خدمات کسب و کارتان می باشد.
برند شدن را با پارالل تجربه کنید
در صورت اطمینان از کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده در کسب و کار، می توانید با استراتژی های متفاوت شروع به برند سازی نام و نشانه کسب و کار خود کنید. البته که برای برند سازی، یا باید در کسب و کار خود متخصصان و کارشناسان خبره در مورد برندینگ و برند سازی را استخدام نمایید و یا با برون سپاری موضوعات و فعالیت های مختلف مربوط به برند سازی نام و نشان خود به شرکت هایی همچون خانه برندینگ دیجیتال پارالل از طرح های مختلف شرکت های برندینگ و برند سازی با بودجه ها و هزینه های متفاوت بهره ببرید.
در هر صورت بدانید برای برند سازی نام و نشان خود حتما نیازمند سرمایه گذار می باشید. زیرا برای برند شدن، حتی با داشتن کیفیت بالای محصولات، نیازمند شناخته شدن در بازار هدف می باشید.
این امر نیازمند راه اندازی کمپین های مختلف تبلیغاتی در رسانه های مختلف می باشد. تاثیر کیفیت طراحی هویت بصری و وب سایت یا اپلیکیشن شما، در واقع جذب افراد مشتاق به مشاهده خدمات یا محصولاتتان می باشد. بدین معنی که در صورتی که حتی شما با راه اندازی کمپین های تبلیغاتی مختلف قادر به جذب مشتریان برای ارائه محصولات یا خدمات کسب و کارتان شوید، باید با طراحی مناسب هویت کسب و کارتان و ارائه صحیح محصولات و خدمات در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، مشتریان جذب شده را به مشتریان خریدار محصولات و خدمات تبدیل نمایید.
تبدیل کسب و کار به برند
در انتهای این مقاله می خواهم در مورد مزایای تبدیل کسب و کار به برند را برایتان توضیح دهم. وقتی نام و نشان کسب و کار شما تبدیل به برند می شود، در واقع شما سهم بزرگی از بازار هدف را با ارائه محصولات و خدمات با کیفیت به مشتریان به خود اختصاص داده اید، بنابراین مشتریان شما از مشتری اولی، به مشتریان ثابت و دائمی تبدیل می شوند. مهمترین مزیت این اتفاق، قابلیت افزایش قیمت به صورت غیر معمول در محصولات و خدمات می باشد. زیرا یکی از نگرانی های بزرگ مشتریان، کیفیت محصولات خریداری شده است و وقتی شما توانسته باشید اعتماد افراد را در مورد کیفیت محصولات یا خدمات کسب و کارتان جلب نمایید، مشتری های مذکور، برای عدم تجربه مجدد نگرانی از کیفیت محصولات خریداری شده، حاضرند کیفیت خوب و ثابت شده شما را با قیمتی به مراتب بالاتر از محصولات دیگر خریداری نمایند.
متاسفانه بعضا مشاهده شده که برند هایی که در ابتدای مسیر برند شدن نام و نشانشان از کیفیت محصولات خود برای کسب سود بیشتر کاسته اند، بعد از مدتی بازار خود را از دست می دهند. دقت داشته باشید در صورتی که این اتفاق در کسب و کار شما رخ دهد، امکان برگشت مشتریان از دست رفته تقریبا زیر ۵ درصد است. بنابراین هر موفقیت نیازمند هزینه و تلاش است.
در صورت تمایل برای برگزاری جلسه و مشاوره در مورد طراحی استراتژی معرفی و توسعه و برندینگ کسب و کار خود با پارالل تماس بگیرید.
مجله پارالل | مدیریت تیم برند سازی | خانه برندینگ دیجیتال پارالل