ایده استارت آپی
اگر به دنبال راه اندازی استارت آپ هستید، در سری مقالات راه اندازی استارت آپ مجله پارالل با ما همراه باشید. در این مقالات، به مباحث و مشکلات اصلی راه اندازی استارت آپ پرداخته خواهد شد. در صورتی که ایده خاصی در ذهن دارید که هنوز به نظرتان توسط هیچ شرکتی راه اندازی یا پیاده سازی نشده است، حتما با سری مقالات راه اندازی استارت آپ با ما باشید تا ایده استارت آپی خود را تبدیل به عمل کنید.
یک جمله بسیار تکراری که در همه محافل استارت آپی مطرح می شود را می خواهم برایتان تکرار کنم. از هر ۱۰۰۰ نفری که ایده خاصی به نظرشان می رسد فقط ۱۰۰ نفر دست به کار می شوند. از ۱۰۰ نفری که وارد فاز اجرا می شوند، ۱۰ نفر به موفقیت در معرفی و توسعه استارت آپ خود می رسند و از هر ده نفر موفق شده، تنها یک نفر تبدیل به برند می شود.
شاید اعداد گفته شده باعث شود درصد موفقیتتان برای راه اندازی استارت آپ و شروع یک تحول بزرگ در زندگیتان، را کم فرض کنید و دلسرد شوید. ولی بدانید که افراد موفق شده نه از هوش بسیار بالایی برخوردار هستند و نه حتما دارای سرمایه بزرگی هستند.
مهم ترین فاکتور موفقیت هر کسب و کار، تلاش هدفمند می باشد.
در اولین مقاله از سری مقالات راه اندازی استارت آپ می خواهیم به پایه ای ترین مطالب و نکات لازم در راه اندازی استارت آپ بپردازیم.
ایده، ایده، ایده …
راه اندازی استارت آپ از ایده آغاز می شود. ایده تنها به معنی راه اندازی یک کسب و کار نوین که قبلا انجام شده است، نمی باشد. بلکه می تواند به نحوه پیاده سازی و اجرای بسیاری از کسب و کار ها و فعالیت های موجود نیز مربوط باشد. بنابراین برای اینکه دید بهتری نسبت به موضوع انتخاب ایده برای راه اندازی استارت آپ پیدا کنید، سوالی را این گونه برای شما مطرح می کنیم:
ایده ای که به ذهنتان رسیده است، مشخصا چه مشکلی را برای مشتریان نهایی ایده حل می کند؟
آیا ایده شما شما مانعی را از سر راه بر می دارد؟
بنابراین قبل از اینکه به دنبال ایده را حلی باشیم، باید ببینیم مشکل چیست؟ برای شناسایی مشکل، باید با زمینه ای که در آن فعالیت یا از آن اطلاعات داریم درگیر شده و شناسایی مشکل را بعد از شناخت کامل انجام دهیم.
در صورتی که شما در زمینه خاصی فعالیت دارید یا اطلاعات کاملی از یک فیلد یا گرایش خاصی دارید، می توانید مشکلات موجود در آن کسب و کار را بررسی کنید. دقت داشته باشید مشکلات باید طوری انتخاب شوند که در صورت حل مشکل، گین مالی، زمانی و منابع انسانی قابل توجهی برای کارفرما داشته باشد.
یعنی اگر برای مشکلات بسیار کوچک دنبال راه حل باشید، در واقع شما با پیاده سازی ایده تان در این زمینه، بازده مالی چشمگیر یا نیروی انسانی یا وقت نداشته اید. چه بسا گاهی راه اندازی ایده سرمایه بیشتری نسبت به سود مورد انتظار از ایده را داشته باشد و این دقیقا معنی ضرر می باشد.
به عنوان مثال عددی فرض کنید برای مشکلی که به جای انجام شدن کار در ۱۰ دقیقه، با پیاده سازی ایده شما در ۵ دقیقه اجرا شود و حقوق افرادی که با این مشکل درگیر هستند هم عدد بالایی نباشد. در چنین وضعیتی، ایده شما چه مانعی را از سر راه برداشته است؟
پس در قدم اول، قبل از اینکه دنبال مطرح کردن ایده باشید، باید به مشکلات موجود در کسب و کار های مختلف پردازید.
ترجیحا از کسب و کار هایی که با آن ها در ارتباط هستید و از اطلاعات دقیقی در آن زمینه ها برخوردارید، شروع کنید. با توجه به شناخت بیشتر، به مشکلات موجود در آن کسب و کار ها نیز اشراف دارید و سریع تر می توانید برای ارائه راه حل ها اقدام کنید.
تلاش برای رفع مشکلات
بعد از بررسی مشکلات، قسمتی که در واقع شما تمایز خود را با دیگران نشان می دهید، ارائه راه حل برای مشکل بررسی شده است. چه زمانی یک راه حل برای رفع مشکلات کسب و کار ها در تولید یا فروش محصولات یا نحوه ارائه خدمات کسب و کارها، تبدیل به ایده می شود؟
پاسخ این سوال به زبان ساده اینطور می باشد که اگر راه حل ذکر شده بعد از بررسی های اولیه انجام شده و پیاده سازی با روش بسیار پیش پا افتاده و کم هزینه، توانست بخشی از انتظارات رفع مشکلات را برآورده کند، اکنون می توانید ادعا کنید که یک ایده استارت آپی برای رفع مشکل یک کسب و کار در فروش یا ارئه خدمات یا محصولات، دارید.
بنابراین، جمع بندی موضوع انتخاب ایده استارت آپ، بدین صورت است که ابتدا باید مشکل را شناخت، سپس راه حل برای رفع مشکل داد، سوم، راه حل ارائه شده را در حد اولیه از نظر گین قابل دستیابی با پیاده سازی آن بررسی کنیم. گین حاصل از پیاده سازی ایده می بایست از منظر یکی از پارامتر های مالی، زمانی یا منابع انسانی برای کارفرما بهره قابل توجهی داشته باشد، تا حاضر به ایجاد تغییر در سیستم و پیاده سازی ایده منتخب شود.
مجله پارالل | راه اندازی استارت آپ | خانه برندینگ دیجیتال پارالل