از کجا باید متوجه شویم ایده ما یک ایده استارت آپی است؟ قبل از شروع راه اندازی استارت آپ بر اساس یک ایده خام، چه کارهایی باید انجام دهیم؟
اگر قصد راه اندازی استارت آپ دارید، پیشنهاد می کنم در سری مقالات راه اندازی استارت آپ، با ما همراه باشید.
فرض کنید، شما ایده خاصی به ذهنتان رسیده است. همانطور که در مقاله انتخاب ایده در سری مقالات راه اندازی استارت آپ گفته شد، قبل از اینکه این ایده را به عنوان ایده استارت آپی و بهانه ای برای راه اندازی استارت آپ در نظر بگیرید، می بایست از جنبه های مختلفی شامل میزان سود دهی پیاده سازی یا راه اندازی ایده در زمینه های مالی، منابع انسانی و زمان بررسی شود.
علاوه بر این، باید به بررسی وضعیت رقبای موجود، رقبای احتمالی و سرعت رسیدن این رقبا به ایده شما بپردازید. زیرا شما علاوه بر اینکه با منابع مالی محدود روبرو هستید، از نظر شناخت مشتریان و آشنایی با برند نیز از رقبای خود به مراتب عقب تر می باشید.
در این مقاله به یکی از فعالیت های مهم قبل از راه اندازی استارت آپ بر پایه ایده های نوپا، یعنی بررسی رقبای استارت آپ خواهیم پرداخت.
رقبای استارت آپی
بررسی رقبا می بایست در چند زمینه و از جهات مختلف انجام شود. اولین و مهم ترین مسئله در شناخت رقبا، می تواند تخمین حدودی بازار هدف و میزان سود قابل برداشت از پیاده سازی ایده باشد.
میزان درآمد رقبا
شما با بررسی رقبا و کسب اطلاعات در مورد میزان درآمد این کسب و کارها، دید خوبی نسبت به میزان درآمد قابل برداشت از پیاده سازی ایده استارت آپی خود می توانید داشته باشید. البته که پیش بینی میزان در آمد و هزینه های یک کسب و کار، سخت و بسیار تخصصی است و اگر شما در تیم خود شخص متخصصی در این رابطه ندارید، می توانید با برون سپاری این کار اطلاعات مورد نیاز خود از کسب و کار های رقبا را به دست آورید. تیم پارالل با اتکا به تجربه و دانش متخصصین خود، قابلیت آنالیز و ارائه گزارش کاملی از لیست کسب و کار های رقیب ایده شما را دارد که می توانید با تماس با متخصصین پارالل، از این خدمات بهره مند شوید.
نقاط قوت و ضعف رقبا
بررسی رقبای استارت آپ، باید از جهت شناخت نقاط قوت و ضعف آن ها نیز صورت گیرد. به عنوان مثال، وقتی شما به بررسی نقاط قوت یک کسب و کار می پردازید، میتوانید با میزان شناخت بازار هدف از کسب و کار مورد نظر شروع کنید.
یکی از مهم ترین زوایای بررسی کسب و کارها، کیفیت سئوی وب سایت کسب و کارها است. شما باید بدانید، رقبای شما، در رنکینگ گوگل در چه جایگاهی قرار دارند؟ با جستجوی کدام عبارات کلیدی در جایگاه های اول نتایج گوگل ظاهر می شوند؟ کدام عبارات کلیدی را به عنوان عبارات کلیدی هدف برای جذب مشتریان خود از طریق سایت انتخاب کرده اند؟ در جستجوی کدام یک از محصولات یا خدمات، در صفحات اول گوگل هستند و برای کدامیک از خدمات یا محصولاتی که ارائه می دهند، در نتایج اول گوگل نمایش داده نمی شوند؟
مزیت این امر در این است که شما با آگاهی میتوانید برای رشد سریع، ابتدا سراغ تقویت خدمات و محصولاتی بروید که رقبای شما از تقویت این زمینه ها در سئوی سایتشان غفلت کرده اند.
چگونگی ارائه خدمات رقبا
از نکات مهم دیگر که در بررسی رقبای استارت آپ می بایست بدان پرداخت، نحوه ارائه خدمات توسط رقیب، تفاوت قیمت خدمات رقیب و میزان توانایی رقیب در گسترش خدمات است.
برای اینکه مسئله برایتان ملموس تر باشد، با یک مثال به آنالیز استراتژی توسعه کسب و کارهای رقیب می پردازیم. فرض کنید شما در شرف راه اندازی یک استارت آپ با موضوعیت ارائه خدمات بهینه شده نسبت به کسب و کارهای مشابه می باشید. پس، مهم ترین ایده و تفاوت شما، در نحوه ارائه خدمات مشابه دیگران است. بنابراین انتظار دارید به خاطر کیفیت و یا سرعت ارائه خدمات بتوانید درصد بالایی از بازار هدف را به خود اختصاص دهید. اگر شما آنالیز درستی از قدرت توسعه رقبای خود نداشته باشید، احتمال نقش بر آب شدن تمام پلن های شما وجود دارد.
بدین صورت که اگر ایده شما در نحوه یا سرعت ارائه خدمات، از دانش بالا یا پروسه پیاده سازی پیچیده و پر هزینه برخوردار نباشد، این امکان وجود دارد که رقبای شما به محض بررسی ایده شما، اقدام به پیاده سازی روش یا ایده شما در نحوه ارائه خدمات یا محصولات خود نمایند. بنابراین با توجه به توانایی و استراتژی توسعه رقبا، امکان از بین رفتن تمام نقشه های کشیده شدن برای معرفی و توسعه استارت آپ شما وجود دارد.
راه حل این مسئله در تعیین صحیح استراتژی پیاده سازی، معرفی و توسعه استارت آپ شما نهفته است که در صورت تمایل می توانید با متخصصین پارالل در ایران رابطه مشورت نمایید.
به یاد داشته باشید که …
پس در مجموع، دقت کنید که هنگام راه اندازی استارت آپ، قبل از شروع قرایند راه اندازی، می بایست رقبای خود را از نظر قدرت توسعه خدمات و محصولاتشان در مقایسه با استراتژی توسعه کسب و کارتان بررسی نمایید. همچنین منابع مالی مورد نیاز جهت افزایش سرعت راه اندازی و توسعه کسب و کار قبل از پیدایش و توسعه رقبای اولیه و ثانویه می بایست پیش بینی شده باشد.
علاوه بر این، نحوه طراحی استراتژی ایده استارت آپی شما، باید از کیفیت خوبی در بازدارندگی رقبای موجود جهت اقدام به کپی پرداری ایده شما برخوردار باشد.
جهت دریافت مشاوره از متخصصین طراحی استراتژی کسب و کارها، با ما تماس بگیرید.
مجله پارالل | تیم طراحی استراتژی کسب و کار | خانه برندینگ دیجیتال پارالل