بیزینس پلن چیست؟ مراحل نوشتن بیزینس پلن چگونه است؟ چرا برای داشتن کسب و کار موفق به طرح کسب و کار نیاز داریم؟ هدف از نوشتن طرح تجاری برای کسب و کار چیست؟ با نوشتن بیزینس پلن به کدام سوال ها پاسخ داده می شود؟ تفاوت بیزینس پلن و بیزینس مدل چیست؟ برای درک بهتر بیزینس پلن و مراحل آماده سازی آن و همچنین روشن شدن تفاوت بیزینس پلن و بیزینس مدل، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
بیزینس پلن یا طرح کسب و کار و یا طرح تجاری چیست؟
بیزینس پلن در سادهترین شکل، به عنوان یک راهنما و یک نقشه راه برای کسب و کار شما است که اهداف و جزئیات نحوه برنامهریزی شما برای دسترسی به اهدافتان را مشخص می کند. وقتی طرح کسب و کار را به صورت شفاف و متقاعد کننده تنظیم کنید، در هر مرحله از کار، تمرکزتان را برای رسیدن به اهداف فردی و مالی هدایت خواهد کرد. یک طرح کسب و کار خوب همچنین می تواند افراد و سازمان ها را به سرمایه گذاری در کسب و کار شما ترغیب کند. باید توجه داشت که، بیزینس پلن یک نقشه راه است؛ اما اجزای یک کسب و کار همیشه با توجه به برنامه پیش نمی روند، بنابراین لازم است بیزینس پلن شما، به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا با آن نیازها سازگار شود.
برای ایجاد یک طرح تجاری باید زمان و توجه خود را به آن اختصاص دهید، اما ابزارهایی برای طرح کسب و کار مورد استفاده هستند که فرآیند طراحی بیزینس پلن شما را ساده تر می کنند، بسیاری از آنها به طور رایگان در دسترس هستند. قالب هایی در دسترس هستند که شامل یک قالب طرح کسب و کار ساده و یک قالب طرح کسب و کار سنتی اند. همچنین آموزش هایی نیز برای طرح تجاری موجود است که شامل ویدئوهای آموزشی هست. درضمن، ابزارهای آنلاین همه جانبه را فراموش نکنید. مثل ابزار بیزینس پلن SBA و سرویس هایی مانند RocketLawyer که برای فرمت و سازمان دهی بیزینس پلن شما، باعث می شود زمان زیادی را صرفه جویی کنید. همانطور که طرح کسب و کار کوچک خود را شروع کردید، این ابزارهای بیزینس پلن اضافی را هم کشف کنید تا ببینید چطور می توانید این فرآیند را حتی ساده تر کنید. اگر این کار درست انجام شود، یقیناَ به پاداش تلاش های خود خواهید رسید.
درواقع، پیش فرض را بر این گذاشته ایم که شما شناخت کاملی از ایده خودتان دارید و به صورت تخصصی و کامل، درباره آن تحقیق و جستجو کرده اید و حالا میخواهید قبل از راه اندازی کسب و کارتان، طرح تجاری آن را بنویسید. اما در نهایت، تفاوت بیزینس پلن و بیزینس مدل در این است که از نظر سازمان کسب و کار و استارتاپ های آمریکا، بیزینس مدل شاهرگ و اساس یک شرکت است که ایده اولیه شرکت و نحوه اجرای آن را توصیف میکند و چگونگی کسب درآمد و سود کسب و کار را مشخص می کند. اما بیزینس پلن مانند ساختار سازمانی و بدنه شرکت است که به توصیف جزییات ایده کسب و کار میپردازد و برنامه ریزی و استراتژی سازمان را در یک بازه زمانی مشخص ارائه می دهد.
۱۳مرحله برای نوشتن طرح کسب و کار وجود دارد که در این مقاله به معرفی عناوین این ۱۳ مرحله پرداخته ایم:
۱.توصیف کسب و کار
۲.شناخت مخاطب
۳.تحلیل بازار
۴.اندازه کسب و کار
۵.اهداف کسب و کار
۶.نیاز های اولیه
۷.برنامه بازاریابی کسب و کار
۸.مکان کسب و کار
۹.هزینه کسب و کار
۱۰.مدیریت کسب و کار
۱۱.مهمترین خطرات
۱۲.استراتژی های توسعه
۱۳.زمانبندی اهداف
و در ادامه مقالات مجله زونکن، به بررسی تک تک این مراحل خواهیم پرداخت.
مجله پارالل | تیم طراحی استراتژی کسب و کار| خانه برندینگ دیجیتال پارالل