مراحل ۱۳ گانه آماده سازی بیزینس پلن یا طرح تجاری چیست؟ کدام مراحل طراحی بیزینس پلن، از اهمیت بالاتری برخوردارند؟ چرا باید ۱۳ مرحله آماده سازی طرح تجاری با دقت بالا آماده شود؟ تکمیل مراحل آماده سازی بیزینس پلن، چه تاثیری در معرفی و توسعه کسب و کار شما خواهد داشت. جهت دریافت پاسخ سوالات، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
در مقاله قبلی، به معرفی طرح تجاری یا بیزینس پلن و تفاوت های بیزینس پلن با بیزینس مدل پرداختیم. در این مقاله قصد داریم، تمام مراحل ۱۳ گانه آماده سازی طرح تجاری یا بیزینس پلن را معرفی و تشریح کنیم.
توصیف کسب و کار
اولین قدم در نوشتن بیزینس پلن، توصیف کسب و کار است. شما باید کسب و کارتان را به طور کامل مشخص کرده و نام کسب و کار، زمینه فعالیت کسب و کار، وضعیت فعلی کسب و کار و برنامه ریزی آینده کسب و کار جهت توسعه را باید مشخص نمایید. تکمیل بخش توصیف کسب و کار، از پایه ای ترین و اصلی ترین بخش های آماده سازی بیزینس پلن است که با پاسخ به سوالات بالا، بسیاری از سردرگمی های شما نیز حل خواهد شد.
شناخت مخاطب
شناخت مخاطب یا بازار هدف، جز اصلی ترین و مهم ترین بخش های آماده سازی بیزینس پلن است. در این بخش، شما مستقل از اهداف مالی و معنوی مورد نظرتان از شروع کسب و کار، به سوال اساسی که قرار است مشکل یا سختی چه کسانی را رفع کنید، پاسخ خواهید داد. بنابراین، شناخت مخاطب فروش خدمات یا محصولات کسب و کار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
تحلیل بازار
تحلیل بازار هدف برای آماده سازی بیزینس پلن، یکی دیگر از مراحل طراحی طرح تجاری کسب و کار است. به طوری که در این مرحله، شما باید جواب سوالاتی همچون، گروه سنی مشتریان هدف، وضعیت مالی مشتریان هدف، منطقه سکونتی مشتریان هدف، سلیقه یا علایق مشتریان هدف را برای محصولات یا خدمات موجود مشابه بررسی نمایید. ببینید که آیا کسب و کار های رقیب شما که محصولات یا خدمات مشابه یا نزدیک شما را ارائه می دهند، با کدام یک از ویژگی یا سوالات بالا، موفقیتی در فروش خود کسب نموده اند.
اندازه کسب و کار
اندازه کسب و کار را می توان به حجم مشتریان احتمالی خدمات یا محصولات شما تشبیه کرد. بدین صورت که به صورت منطقی، شما باید از بازار هدف کوچک به بازار هدف بزرگ برسید. در این معنا، اولا، مهم است که بازار بزرگ یا نهایی محصولات یا خدمات خود را به درستی شناخته و آمار نزدیک به واقعیت از تعداد مشتریان هدف و تعداد محصولات قابل فروش به این مشتریان هدف استخراج کنید، دوما، بدانید که چطور باید کم کم به این بازار بزرگ برسید. بدین صورت که اگر از ابتدا هدف بازار بزرگ را برای خود تعیین کنید، احتمال عدم موفقیت شما به خاطر کمبود بودجه، کمبود منابع انسانی و مشکل در ارائه خدمات در صورت تقاضای بیش از ظرفیت شما بالاست. بنابراین، ابتدا از یک بازار کوچک حساب شده از نظر تعداد قابل پیش بینی برای افراد خریدار و تعداد محصولات یا خدمات قابل فروش به این افراد شروع کنید.
اهداف کسب و کار
یکی از مهمترین مراحل نوشتن بیزینس پلن، نوشتن و مشخص کردن اهداف کسب و کار است. در واقع، شما با مشخص کردن این بخش، قسمت بزرگی از نگرانی های امکان پذیری و نتایج قابل کسب از راه اندازی این کسب و کار را رفع خواهید کرد. این رفع نگرانی هم برای خودتان است و هم در صورت نیاز قابل ارائه برای سرمایه گذاری که می خواهید برای راه اندازی این استارت آپ یا کسب و کار شراکت کنید.
نیازهای اولیه
نیاز های اولیه راه اندازی کسب و کار در واقع شامل تمام امکانات فیزیکی و معنوی شروع کسب و کار شما است. به طوریکه مثلا حتی یک خط تلفن هم برای ارتباط با مشتریان یا بازار هدفتان نیز، به عنوان نیاز های اولیه محاسبه خواهد شد. بنابراین، نیروی انسانی مورد نیاز شما برای راه اندازی کسب و کار، مطمئنا از ارزش و جایگاه بالاتری برخوردار است ولی در این مرحله نیز باید برای خود و سرمایه گذار به طور کامل مشخص شود که به چند نیرو و چه تجهیزاتی برای راه اندازی این کسب و کار نیاز است.
در ادامه سری مقالات بیزینس پلن به شرح بقیه مولفه های اصلی یک طرح تجاری خواهیم پرداخت. همراه پارالل باشید.
مجله پارالل | تیم طراحی استراتژی کسب و کار| خانه برندینگ دیجیتال پارالل