راه اندازی استارت آپ – شریک استارت آپی
در مقالات قبلی راه اندازی استارت آپ، به موضوعاتی چون انتخاب ایده و بررسی رقبا پرداخته شد. در این مقاله قصد داریم به چگونگی جذب شرکای استارت آپ بپردازیم. جالب است بدانید ۶۰ درصد استارت آپ هایی که شکست می خورند، به خاطر عدم موفقیت در جذب تیم متناسب با نیازهای استارت آپ است. بنابراین، نحوه انتخاب و همکاری با افراد در یک استارت آپ، از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است و تاثیر بسیار زیادی در موفقیت یا عدم موفقیت استارت آپ خواهد داشت.
انتخاب شریک استارت آپی
فرض کنید، شما یک ایده استارت آپی به ذهنتان رسیده است. بنابراین طبق آنچه گفته شد، این ایده را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار داده اید. سپس با دلایل و شواهد موجود به این نتیجه رسیده اید که راه اندازی یک استارت آپ در زمینه ایده انتخابی برای شما سود مالی و معنوی خواهد داشت. علاوه بر این، رقبای موجود در بازار فعلی را نیز تا حد امکان، شناخته اید و نقاط قوت و ضعف رقبای استارت آپ خود را بررسی کرده اید. با این حال، هنوز مصمم به راه اندازی استارت آپ خودتان هستید. این پافشاری شما بسیار ارزشمند و حائز اهمیت در موفقیت استارت آپ شما خواهد بود. البته که می بایست با دلایل کاملا منطقی و ریاضی سود قابل پیش بینی را برای خود تعیین کرده باشید.
برای شروع کار، ابتدا باید بررسی کنید که برای راه اندازی این استارت آپ، به چه افرادی نیاز دارید؟ گاهی این افراد از نظر فنی و عملی بسیار موثر هستند و گاهی ممکن است از نظر ایده پردازی و دانش اصول کسب و کار برای شما مفید باشند. اما اگر بخواهیم به موثرترین عوامل برای انتخاب یک فرد به عنوان شریک استارت آپی خود بپردازیم می توانیم موارد زیر را نام ببریم:
تخصص و انگیزه استارت آپی
یکی از عواملی که فرد صاحب ایده استارت آپ، به فکر انتخاب یک فرد به عنوان شریک می افتد، تخصص خاص فرد مورد نظر در خدمات و محصولات ایده استارت آپی است. به این صورت که صاحب ایده با شناخت کامل از فرد مورد نظر در مورد تخصص و مهارت وی در زمینه ایده استارت آپی، پیشنهاد راه اندازی استارت آپ را مطرح می کند. البته باید دقت داشته باشید، همیشه کنار تخصص، انگیزه یک پارامتر بسیار مهم به عنوان عامل اصلی محرک فرد در استارت آپ است. زیرا اگر فرد صاحب تخصص، انگیزه راه اندازی استارت آپ و کسب و کار شخصی را نداشته باشد، همیشه در گوشه ای از ذهنش، به درآمد فعلی خود فکر خواهد کرد. به طوری که اگر وقت صرف شده برای راه اندازی و توسعه استارت آپ را در زمینه تخصصی خود به صورت کارمندی یا پروژه ای صرف می کرد، چقدر درآمد کسب کرده بود. این مورد یکی از سم ها و پارامتر های منفی برای انتخاب شریک استارت آپی است.
پس نهایتا به این نتیجه میرسیم، اگر فردی آنقدر تخصص داشت که در صورت نبودنش، سرعت توسعه و راه اندازی استارت آپ تحت تاثیر قرار می گرفت، گزینه خوبی برای شراکت در راه اندازی استارت آپ است اما به شرط اینکه علاوه بر تخصص، انگیزه و هیجان راه اندازی کسب و کار شخصی را داشته باشد. در غیر این صورت با تمام تخصصی که دارد صرفا به عنوان یک پیمانکار می تواند در راه اندازی کسب و کار به شما کمک کند.
روحیه و توان سرمایه گذاری
راه اندازی یک استارت آپ مسلما هزینه های اولیه ای خواهد داشت. این هزینه ها یا باید از جیب فرد صاحب ایده پرداخت شود و یا از طریق شراکت با یک سرمایه گذار تامین شود. البته که در حوزه استارت آپ، بسیاری شرکت های شتاب دهنده و سرمایه گذار وجود دارد که کار اصلی این شرکت ها سرمایه گذاری در استارت آپ های با پیش بینی سود بالا است. اما برای این شرکت ها، اطلاعات و بیزینس پلن های تخصصی مورد نیاز است که شاید در ابتدای راه اندازی استارت آپ، امکان تامین موارد مورد نیازشان مقدور نباشد. به این ترتیب، بهتر است در ابتدای کار، با یک سرمایه گذار ریسک پذیر به توافق برسید تا هزینه های اولیه راه اندازی استارت آپ را تقبل نماید. البته که این هزینه ها عدد زیادی نمی شود و شما نباید سهام زیادی را برای این فرد اختصاص دهید. اما برای راه اندازی استارت آپ در صورتی که خود توانایی پرداخت این هزینه ها را ندارید، لازم است. اما برای انتخاب این فرد همیشه از ریسک پذیری و اعتماد شخص اطمینان حاصل کنید تا در ادامه مسیر با مشکل مواجه نشوید. زیرا در صورت عدم اعتماد سرمایه گذار به صاحب ایده، امکان دخالت های بی جا در مسیر راه اندازی و توسعه کسب و کار وجود دارد.
محیط یا مکان استارت آپی
دقت داشته باشید، برای راه اندازی خیلی از استارت آپ ها در ابتدای کار، نیاز به داشتن یک دفتر یا شرکت یا محیط خاصی برای جمع شدن تیم نیست، اما تجربه نشان داده که در صورت وجود چنین مکانی، سرعت راه اندازی و توسعه کسب و کار شما بسیار بالاتر از قبل خواهد رفت. زیرا، در صورت جمع شدن تیم و پیشبرد فعالیت ها در یک محیط، امکان تعامل، برنامه ریزی، پرسش و پاسخ، سعی و خطا و بسیاری فعالیت های دیگر ممکن شده که تک تک این عوامل در سرعت رشد و توسعه کسب و کار شما موثر هستند. بنابراین، در صورت توان، تامین یک دفتر کار حتی کوچک با یک میز بزرگ، در رشد استارت آپ شما بسیار موثر خواهد بود.
مجله پارالل | تیم طراحی استراتژی کسب و کار | خانه برندینگ دیجیتال پارالل