نکات مهم در سفارش طراحی سایت فروشگاهی (فروش آنلاین)
قبل از سفارش طراحی سایت فروشگاهی باید به چه نکاتی دقت نماییم؟ مهم ترین چالش ها و نکات طراحی سایت فروشگاهی برای راه اندازی فروش آنلاین محصولات چیست؟ چه نکاتی باعث ایجاد تمایز در سایت فروشگاهی در مقایسه با سایت های فروشگاهی موجود می شود؟ قبل از سفارش طراحی سایت فروشگاهی و راه اندازی فروش آنلاین، به جمع آوری و تولید کدام محتویات نیازمندیم؟ پاسخ تمام سوالات توسط کارشناسان طراحی سایت پارالل با توجه به بازخورد و تجربیات طراحی سایت های متنوع در این مقاله ذکر شده است.
در مقالات قبلی مجله پارالل درباره لزوم داشتن سایت برای کسب و کار و استارت آپ ها صحبت کردیم. در این مقاله به طور خاص به طراحی سایت های فروشگاهی، می پردازیم. در اینجا ما فرض می کنیم شما به ایده استارت آپی خود رسیدید و استراتژی های اولیه راه اندازی کسب و کار را می دانید. در حال کار بر روی هویت بصری برند خود هستید و حالا به فکر طراحی یک سایت خاص افتاده اید.
نکات قابل توجه در طراحی سایت فروشگاهی
شناسایی مخاطبان و مشتریان هدف
قبل از سفارش طراحی سایت به یک متخصص، یک بار دیگر به نوع محصولات، فکر کنید. مخاطبان محصولات شما چه کسانی هستند؟ در چه محدوده سنی ؟ محل اقامت مخاطبان شما کجاست؟ آیا شما فقط برای همشهریان خودتان محصولات برندتان را ارائه می دهید؟ و یا مخاطبان هدف شما تمام مردم کشور و یا جهان هستند؟ به نظر شما سلایق و علایق مشتریان هدف شما چیست؟ چه چالش ها و مشکلاتی در مسیر برطرف کردن نیاز های مشتریان شما وجود دارد؟
سعی کنید خیلی واضح و شفاف در ابتدای کار به این سوالات پاسخ دهید. پاسخ منطقی شما چنین سوالاتی، نه تنها فرآیند پیاده سازی سایت را برای شما و طراح آسان تر می کند، بلکه سرنخ هایی درباره بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ که در اینده خواهید داشت، نیز به شما می دهد.
راستی! مطمئن شوید که محصول شما خریدار دارد و نه فقط تماشاگر. چرا که قصد شما کسب درآمد است.
صفحات لازم برای یک سایت فروشگاهی
سایت فروشگاهی شما باید طوری طراحی شود که در کمترین زمان ممکن، بهترین پاسخ را به مشتریان بدهد. مشتریان شما نباید در سایت مدام به دنبال دکمه خرید، راه های ارتباطی با شما و محصولات بگردند. درواقع شما چند ثانیه بیشتر فرصت ندارید تا مخاطب را قانع کنید که در سایت شما بماند و وقت بگذراند.
در ادامه به چند صفحه لازم و ضروری برای یک سایت فروشگاهی پرداخته ایم. البته رعایت اکثر موارد به طور کلی در هر نوع سایت دیگر هم واجب است.
صفحه اصلی
صفحه اصلی سایت بسیار مهم است. شما باید خلاصه ای از تمامی فعالیت برند خود را در این صفحه، با محتوای مناسب بگنجانید. در صفحه اصلی شما باید به مخاطب بگویید: که هستید؟ چه می کنید؟ و چه مانعی را از سر راه بر می دارید؟ درواقع شما باید مخاطب را قانع کنید که به جای گذراندن وقت در سایت رقیب، در سایت شما بماند.
بهتر است در صفحه اصلی از تبلیغات استقاده نکنید. روانشناسی می گوید که وقتی افراد با انتخاب های متعددی روبرو می شوند، اغلب قدرت تصمیم گیری خود را از دست می دهند. همچنین، نسبت توجه به پیام اصلی کم می شود.
درباره ما
از مهم ترین صفحه ها در هر نوع سایتی، درباره ما است. این صفحه درواقع سوابق و تجربیات برند و کسب و کار شما را به اطلاع مخاطب می رساند. در این صفحه می توانید از کلیپ ها و عکس های تیم خود و یا روند کاری خود، استفاده کنید.
تماس با ما
یکی دیگر از صفحه های مشترک در بین تمام سایت هاست. در این صفحه تمامی راه های ارتباطی را ذکر کنید. آدرس به همراه نقشه، تلفن ثابت، همراه، ایمیل، فکس، لینک شبکه های اجتماعی. دقت داشته باشید که تمام سلایق را در نظر گرفته اید. هر فرد ممکن است یک راه ارتباطی را بیشتر ترجیح دهد.
خدمات
در صفحه خدمات شما کمی مفصل تر از خدماتی که ارائه می دهید، صحبت می کنید. روند اجرای خدمات برای مشتریان، کیفیت محصولات و به طور کلی هدف و چشم انداز خود را شرح دهید.
محصولات
لیست کامل محصولات شما با دسته بندی های مشخص در این صفحه قرار می گیرد. هر محصول باید توضیحات مشخص و واضحی داشته باشد. اطلاعاتی مثل: جنس،رنگ، مدل، اندازه، وزن و … باید کامل در اختیار بازدید کنند ه قرار بگیرد.
در این صفحه هم تبلیغات نگذارید.
پشتیبانی
در این صفحه شما روند کامل سفارش یک محصول را توضیح می دهید. درباره روش های حمل و نقل محصولات فیزیکی و دسترسی به محصولات دانلودی توضیح دهید. به سوالات مشتریان درباره استفاده از یک محصول و یا اشتباهات احتمالی پاسخ دهید.
صفحه پشتیبانی صفحه مهمی است که هم باعث جلب اعتماد مشتری به برند شما می شود، هم باعث تعامل دوجانبه. البته اگر به درستی پاسخگوی مشتریان و مخاطبان باشید.
صفحه ثبت نام
فرم ثبت نام شما باید ساده باشد. روند ثبت نام در سایت باید راحت باشد و در کمترین زمان انجام شود. در غیر این صورت مشتری را به راحتی از دست خواهید داد. لازم نیست اطلاعات زیادی از مشتریان خود در این مرحله بگیرید و آن ها را خسته کنید.
صفحه پرداخت
صفحه پرداخت هم مثل صفحه ثبت نام باید ساده و کاربرپسند باشد. اگر اطلاعاتی که از کاربر می گیرید زیاد است، بهتر است این کار را در دو مرحله انجام دهید.
صفحه مقالات
در این صفحه تمرکز اصلی بر تولید محتواست. باتوجه به اینکه، یکی از مهم ترین روش های دیجیتل مارکتینگ، بازاریابی محتواست. با محتوای مناسب و منحصر به فردی که تهیه می کنید، در بین رقبای استارت آپی خود رتبه بهتری کسب کنید.
در طی زمان به این نکته توجه کنید که مخاطب شما محتوای طولانی را می پسندد و یا محتوای کوتاه را. در کل در هر زمینه ای که فعالیت می کنید، تولید محتوا را فراموش نکنید.
چند نکته
ساده، زیبا و خاص
ظاهر وب سایت شما با لوگو، رنگ غالب و رابط کاربری مناسب خاص و زیبا می شود. هر آنچه برای تبدیل مخاطب به یک خریدار فعال، لازم است را در معرض دید بگذارید.
فونت مناسبی را برای سایت خود انتخاب کنید. فونت نباید خیلی پیچیده باشد. مخاطب با یک نگاه گذرا به متن باید بتواند مفهوم را دریابد.
نماد اعتماد الکترونیک
در سایت های فروشگاهی، مهم ترین نکته جلب اعتماد بازدیدکنندگان است. با توجه به کلاهبرداری های اینترنتی، نماد اعتماد الکترونیکی در راستای قانونمندسازی خرید و فروش های اینترنتی توسط وزارت صنعت و معدن اهدا می شود. کافی ست وارد سایت enamad شده و مراحل ثبت نام را طی کنید.
طراحی ریسپانسیو یا واکنش گرا
امروزه بسیاری از کاربران اینترنت از طریق تلفن های همراه و تبلت ها وارد وب سایت ها می شوند. بنابراین طراحی سایت شما باید به گونه ای باشه که محتوای هر صفحه و چیدمان المان ها در هر نمایشگر با هر اندازه ای به زیبایی نشان داده شود.
ارائه مناسب محصولات
از تصاویر متعدد برای معرفی محصولات در سایت استفاده کنید. فراموش نکنید که زوایای مختلف یک محصول را به مشتری نشان دهید. برای دسترسی سریع به محصولات، وجود دسته بندی ها می تواند بسیار کمک کننده باشد. باکس هایی برای جستجوی پیشرفته و توضیحات واضح برای هر محصول دسترسی را سرعت می بخشد. به کاربران اجازه دهید که محصولات را ابتدا با هم مقایسه و سپس انتخاب کنند.
بخشی برای نظرات خریداران در نظر بگیرید. نظر مشتریان قبلی محصول برای خریداران تازه ورود بسیار مهم است.
چطور سایت فروشگاهی داشته باشم؟
برای داشتن یک سایت دو گزینه پیش روی شماست.
استفاده از CMS ها (سیستم مدیریت محتوا) مثل جوملا، وردپرس و… و یا سفارش به متخصصان و برنامه نویس های وب سایت. در صورتی که با محدودیت بودجه روبرو هستید، استفاده از CMS ها مثل سایت های وردپرسی گزینه ی بسیار خوبی است.
تمام موارد گفته شده با سایت های وردپرسی هم قابل پیاده سازی اند. قالب های متنوع و زیادی برای سایت های فروشگاهی وجود دارد. علاوه بر آن وجود ماژول های مختلف با کارایی های متنوع، به راحتی هرآنچه لازم دارید را برای شما فراهم می کند.
اعضای متخصص تیم طراحی سایت خانه برندینگ پارالل، آماده ارائه مشاوره های کاربردی در زمینه طراحی سایت است. همچنین با توجه به تجربیات متعدد پارالل در طراحی سایت، پذیرای سفارش های کسب و کار شماست.
مجله پارالل | تیم طراحی سایت | خانه برندینگ دیجیتال پارالل