شناخت رقبا در موفقیت کسب و کار ما چه تاثیری دارد؟ چرا باید رقبای خدمات یا محصولات خود را به درستی و با دقت کامل شناسایی کنیم؟ رقبای خود را چگونه پیدا کنیم؟ بررسی رقبا یعنی چه؟ آنالیز رقبا چه تاثیری در کسب و کار ما خواهد داشت؟ برای پاسخ این سوالات با ما همراه باشید.
آنالیز یا بررسی رقبا
پیش از این، در مقاله ای مربوط به راه اندازی استارت آپ، به موضوع بررسی رقبا پرداخته بودیم. در این مقاله به اهمیت موضوع بررسی رقبا و آنالیز خدمات و محصولات آنها اشاره شده است و داوطلبان راه اندازی کسب و کار ها رو به جد، برای بررسی رقبای خود تشویق کرده است. اما موضوعی که امروز در این مقاله به آن خواهیم پرداخت، نحوه بررسی و شناخت رقبا است.
رقبای خود را چگونه پیدا کنیم؟
یکی از ساده ترین روش های جستجوی رقبا، جستجوی ساده در گوگل است. اما مستقیما دنبال نام رقبا نخواهید رفت. بلکه، شما با جستجوی محصولات خود یا مشابه آنها، سایت های ارائه دهنده خدمات یا محصولات را می یابید که این سایت ها، اصلی ترین رقبای شما خواهند بود. زیرا در وهله اول، از نظر سئویی، در رتبه خوبی قرار دارند. همچنین، توانسته اند بازخورد خوبی از سئوی خود بگیرند. بنابراین، بهترین راه برای پیدا کردن رقبای خود که در واقع کسب و کار هایی هستند که محصولات یا خدمات مشابه ما ارائه می دهند، جستجوی خدمات یا محصولات در گوگل است. دومین راه پیدا کردن رقبای خود، استفاده از فروم ها و بلاگ هایی که مرتبط با محصولات یا خدمات ما هستند. به عنوان مثال، در فروم های مربوط به اپلای یا اخذ پذیرش تحصیلی، در مورد موسسات ارائه دهنده خدمات اپلای و مهاجرت نیز صحبت می شود و معمولا افراد تجربه های خود را از این موسسات در میان میگذارند. بنابراین، با مطالعه نظرات افراد، می توان به رقبای اصلی خود پی برد. سومین راه یافتن رقبا، حضور در بازار فروش محصولاتتان است. به صورت کاملا عملیاتی، شما باید به عنوان مشتری در بازار فروش محصولات خود ظاهر شوید و نظر فروشندگان خرده را در مورد محصولات مختلف جویا شوید.
آنالیز رقبا
در بسیاری از مقالات، به آنالیز رقبا اشاره شده است. اما آنالیز رقبای کسب و کار یعنی چه؟ دقیقا چه کار باید کنیم؟ بعد از تهیه لیست کامل از رقبای محصولات یا خدمات، باید به بررسی تک تک این رقبا بپردازید. منظور از بررسی، یعنی، اگر رقبای شما سایتی برای ارائه خدمات یا محصولاتشان ارائه کرده اند، باید تمامی جزئیات سایت طراحی شده همراه با محتویات را در نظر بگیرید. در مرحله اول، لیست تمامی محصولات رقبا را همراه با قیمت های درج شده در سایت، استخراج کنید. بعد از آن، به آنالیز وضعیت سئوی سایت و صفحات محصولات یا خدمات بپردازید. در صورتی که در آنالیز سئو، کارشناس یا نیروی متخصصی ندارید، می توانید با کارشناسان پارالل تماس بگیرید. دقت داشته باشید، آنالیز سئویی سایت رقبا، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در کنار مقایسه قیمت و خدمات که در مباحث مارکتینگ مطرح می شوند، شما با آنالیز دقیق وضعیت سئوی سایت رقبای خود، می توانید به نکات بسیار مهمی برای توسعه هر چه سریعتر محصولات خود پی ببرید. بنابراین، در اهمیت آنالیز سئوی سایت رقبای خود شک نکنید. پس از استخراج لیست خدمات همراه با قیمت آنها، می توانید به مقایسه خدمات خود با رقبایتان بپردازید. به این ترتیب، با مقایسه قیمت خدمات یا محصولات خود، دید خوبی نسبت به مزیت و ضعف رقابتی خود پیدا خواهید کرد. در ادامه، لیست خدمات یا محصولات یا ویژگی هایی که نقاط اصلی تمایز شما با رقبایتان است را جدا کنید. در این مرحله، شما باید به اندازه کافی اطلاعات از بازار هدف خود کسب کرده باشید. به طوری که، در صورتی که شناخت کامل و کافی از بازار هدف خود (سلایق و فروش)داشته باشید، می توانید با بزرگ کردن نقاط تمایز، سهم خوبی از بازار هدف را کسب کنید. در صورتی که تیم یا متخصصین برای انجام بررسی آنالیز رقبای کسب و کار خود ندارید، حتما با مجموعه پارالل جهت شروع یک همکاری با شرایط فوق العاده، تماس بگیرید.
مجله پارالل | تیم طراحی استراتژی کسب و کار| خانه برندینگ دیجیتال پارالل